2011. február 28., hétfő

Barokk Év Gödöllőn -Torta bemutató

2011 Március 5.-én a Városi Múzeumban, a Gödöllői Barokk Év megnyitó ünnepségén és ezzel egy időben a Solier Caféban bemutatjuk, az évforduló tiszteletére készített, Mária Terézia és Grassalkovich Antal tortákat.

A két tortakülönlegesség megalkotását hosszas kutatómunka előzte meg. Ennek során áttanulmányoztuk a XVIII. század receptúráit, íz-világát, felhasznált alapanyagait, valamint a királynő és az egykori főúr kedvenc édességeit és ezek után a mai kor elvárásainak megfelelő, de a barokk kor íz-világát idéző, modern tortákat alkottunk.
A Mária Terézia és a Grassalkovich Antal torták országos, de mondhatni európai bemutatójára és kóstolójára a szakmai sajtó jelenlétében kerül sor, március 5.-én.
A torták a bemutatót követően egy ideig csak, a Solier Cukrászdában lesznek kaphatók!

A Mária Terézia és a Grassalkovich Antal torták bemutatása:

Mária Terézia torta:
Csokoládés-mandulás jaconde piskóta
Muscat lunel (sárgamuskotály) mousse
Mandulás sablée (linzer)
Étcsokoládé
Mézes-fűszeres alma-körte ragu, aranymazsolával
A lágy, muskotályos borhab, a fűszeres gyümölcs kavalkád és a finoman hangolt mandula és csokoládé íz, egyszerre tükrözi a nőiesen harmonikus és a tobzódó barokk íz-világot.

Grassalkovich Antal torta:
Mézes lap
Szilva mousse
Diós-csokoládés keksz
Házi szilvalekvár
Marcipán, mandula
Étcsokoládé ganache
A többtónusú gyümölcs, a markánsabb csokoládé és mandula, illetve a fűszeres-mézes ízek, többszólamú, férfiasabb és „barokkosan” összetett íz-élményt nyújtanak.
(sol)

3 megjegyzés:

  1. Mindeképpen megkostóljuk :)

    VálaszTörlés
  2. No, ha jól sejtem, ezeknek a szimpatikus tortáknak a bemutatójára szeretett volna elküldeni Csíki Sándor maga helyett. Sajna, elég későn szólt, aznap délelőtt...

    VálaszTörlés