2012. április 29., vasárnap

Albondigas de carne- tapas (fűszeres húsgolyók, paradicsomszószban)

A sorban az utolsó tapas recept következik, és utána jönnek a Francia receptek......
marhahús 0,12
sertéshús 0,12
paradicsom konzerv 0,15
fehér bor 0,03
hagyma 0,03
fokhagyma 0,005
fűszerek, só, bors, római kömény,
petrezselyemzöld
A darált húsokat összekeverjük, sóval, borssal, római köménnyel, fokhagymával ízesítjük és kis golyókat formázunk belőle. Paradicsommártást készítünk; olajon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük a paradicsompürét és a hámozott paradicsomot, sóval, borssal, római köménnyel, fokhagymával ízesítjük és szétfőzzük. A mártásban megfőzzük a gombócokat.

1 megjegyzés:

  1. A recept érdekes , majdnem így készítem én is ,csak a húsgolyók nekem szétfőnek ha nem fogatom meg egy kis tojással .

    VálaszTörlés