- tojássárgája 0,04 (2 db)
- tojásfehérje 0,06 (2 db)
- cukor 0,04
- liszt 0,06
A tojássárgáját felverjük a cukor egyharmad részével, majd a maradék cukorral a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Lazán összekeverjük a két tojásos részt és a lisztet, majd szilikonos papírra lapot kenünk és 170°c-on 10 perc alatt kisütjük.
- joghurt 0,30
- cukor 0,12
- zselatin (oldott) 0,05
- tejszínhab 0,25
- eper 0,30
- piskóta lap 1 db
Előkészítünk egy tortakarikát, melynek az aljára egy vékony piskóta lapot helyezünk.
Az epret megmossuk, a 2/3-t összetörjük a maradékot félrerakjuk a díszítéshez.
A joghurtot simára keverjük, belekeverjük a felmelegített zselatin 3/4 részét és a
tejszínhabot. A krém 3/4 részét a torta karikába öntjük, a maradék krémbe belekeverjük a zselatint és az eperpürét, majd ezzel márványozzuk a joghurtkrémet.
Elsimítjuk a tetejét és hűtőben dermesztjük 4-6 órát. Szeleteljük, tejszínhabbal és eperszemekkel diszítjük..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése