2014. november 5., szerda

Vaddisznó ragus pite

vaddisznó lapocka 25 dkg
vöröshagyma 6 dkg
étolaj 4 dkg
fokhagyma 2 dkg
borókabogyó összetörve 5 db
kakukkfű 2 ág
cukkini 6 dkg
sárgarépa 5 dkg
vörösbor 10 dkg
só, bors
 
A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a fokhagymát, a borókabogyót és a kakukkfüvet, beletesszük a kockára vágott vaddisznó húst, lepirítjuk, majd felöntjük a vörösborral és vízzel, sózzuk, borsozzuk és a pörkölthöz hasonlóan pirítva-párolva főzzük. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a sárgarépát, kb 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a cukkinit és egyet forralunk még rajta, majd kihűtjük.
 
pite tészta:
liszt 30 dkg
vaj 15 dkg
tej 5 dkg
tojás 1 db
só, szódabikarbóna ½ - ½ m.k.
 
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kibéleljük a pite formát a tésztával, majd megtöltjük a raguval és a vékonyra nyújtott tészta lap széleit megkenjük tojással, befedjük a pitét és a tészta széleket összedolgozzuk. Tetejét is megkenjük tojással, megszurkáljuk és 160°c-on 25 perc alatt készre sütjük. Vegyes zöldsalátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése