2014. december 3., szerda

Ünnepi menü - Előétel: Fácánpástétom, tormás almával


fácánmell 40 dkg
zsírszalonna 15 dkg
narancs 1db
alma 1db
rizsliszt 2 dkg
keményítő 5 dkg
tojás 1db
brandy 5 dkg
fehérbor 15 dkg
tokaji szamorodni 15 dkg (1,5 dl)
trombitagomba 2 dkg
vargánya 5 dkg
zsályalevél 4-5 db
rozmaring 6-8 levél
boróka 5-6 db
só, frissen őrölt bors
Tormás alma
alma 3db
reszelt torma és cukor ízlés szerint

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és a kétharmadából pürét készítünk, majd hozzákeverjük a maradék reszelt almát és a tormát és pár csepp citromlével és ízlés szerint porcukorral ízesítjük.

A fácánmellet apró kockára vágjuk vagy ledaráljuk, hozzáadjuk a fűszereket, a bort és a brandy-t és néhány óráig érleljük. A bepácolt hús 1/3 részét és a szalonnát pürésítjük vagy 3-4-szer átdaráljuk. 
 
A kétféle húst összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és pástétomformába töltjük és 100°C-os sütőben 1-1,5 órát sütjük.

Tálaláshoz a kihűtött pástétomot saláta levelekkel és a tormás almapürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése