2014. december 4., csütörtök

Ünnepi menü - Leves - Libamáj Capuccino


libamáj 24 dkg

vöröshagyma 3 dkg
vaj 3 dkg
brandy 3 dkg (3 cl)
szárnyas alaplé 40 dkg (4 dl)
kakukkfű 1 ág
tej 20 dkg (2 dl)

A libamájat felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd roston lesütjük és a megsült libamáj szeleteket egy tálcára helyezzük. 
A visszamaradt zsiradékban megfutatjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a májat, majd a brandy-vel flambírozzuk. 
Felöntjük a szárnyas alaplével, sózzuk, borsozzuk, leturmixoljuk és átszűrjük. 
 
Tálaláskor a csészékbe töltjük és a tetejére tejhabot teszünk. 
Vékonyra szelt szarvas gombával díszítjük és diós stanglit adunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése