2015. március 3., kedd

Paella (sáfrányos-zöldséges rizs, csirkével és tenger gyümölcseivel)

olivaolaj  8 dkg
rizs 16 dkg
tengergyümölcsei mix 12 dkg
csirkecomb filé 8 dkg
vegyes zöldség 10 dkg
hagyma 10 dkg
fokhagyma 2 dkg
fűszerek 2 dkg
garnéla 8 dkg
fekete kagyló 10 dkg
húslé 40 dkg

Nagyobb vaslábasban vagy serpenyőben megmelegítjük az olajat. A feldarabolt és megsózott csirkehúst aranybarnára sütjük benne. Ezután hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, a kimagozott és karikára szeletelt paprikát a zöldségeket, és a zúzott fokhagymát. Amikor a vöröshagyma megfonnyadt, hozzáadjuk a csirkedarabokat, lepirítjuk, majd felengedjük a húslevessel, ízesítjük a babérlevéllel, a kakukkfűvel, a sóval és a borssal. Csendesen (lábosban lefödve) főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Ekkor kidobjuk belőle a babérlevelet, belekeverjük a rizst és a sáfrányt. Felforraljuk, majd sütőbe téve csendesen főzzük, keverés nélkül, amíg a rizs is megpuhul és a leve is elpárolog. Ha közben a leve elfő, akkor pótolni kell kevés húslevessel. Az utolsó fázisban hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, kagylót, rákot és még 4-5 percig pirítva pároljuk.

további spanyol és katalán receptjeink: http://solier-izutazas.blogspot.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése