liszt 0,50
kefír 0,45
tojás 0,05
cukor 0,02
élesztő 0,03
tepertő 0,25
só 0,015
zsír 0,10
víz 0,05
bors 0,001
paprika 0,001
Házi szilvalekvár 1,20
Fenti
összetevőkből gyúrt-élesztős tésztát készítünk, Összemérjük a
szárazanyagokat, a zsírt és a tepertőt, majd az élesztőt feloldjuk hideg
vízben, belekeverjük a tojást és a kefírt, hozzáadjuk a többi
alapanyaghoz és begyúrjuk a tésztát. Hűtőben 4-5 órát dermesztjük, majd
két szimplát hajtunk a tésztára, kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra és 6*6 cm-es
négyzetekre vágjuk. A négyzetek sarkait megkenjük tojással, majd
átlósan a négyzetek közepére nyomjuk a szilvalekvárt és a lekvár fölött a
két szembe lévő tésztacsücsköt összecsípjük. Az így kaptt papucsokat
megkenjük tojással és 40-45°c-on kelesztjük, majd 170°c-on 15 perc alatt
készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése