krémalap
tej 5 dkg
tejszín 20 dkg
cukor 5 dkg
tojás 2 db
tojássárgája 2 DB
vanília ½ rúd
tej 5 dkg
tejszín 20 dkg
cukor 5 dkg
tojás 2 db
tojássárgája 2 DB
vanília ½ rúd
narancs filé a tálaláshoz
A
cukrot a vízzel felfőzzük, majd miután már a víz elforrt és a cukor
karamellizálódni kezd, aranybarna színig hevítjük. Hozzáadjuk a
narancslevet és héjat, majd sűrű szósz állagúra besűrítjük és leszűrjük.
Négy hőálló tálkában töltve, egyenlően elosztjuk és hagyjuk kihűlni.
A
krém készítéséhez a tej, a tejszín és a kihúzott vanília rúd keverékét
felforraljuk és hozzákeverjük a porcukorral elkevert tojásokhoz. Az így
elkészített krémalapot lehabozzuk, leszűrjük és az előkészített hőálló
tálkákba, a narancsos karamellre öntjük. Vízfürdőbe tesszük és 100°c-on 1
órán át sütjük. A sütőből kivéve lehűtjük, majd hűtőbe tesszük.
Tálalás:
A tányérra tesszük a narancs filéket és ráfordítjuk a tálkákból a flant. Menta levelekkel díszítjük.
A tányérra tesszük a narancs filéket és ráfordítjuk a tálkákból a flant. Menta levelekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése