tisztított sertés szűz 80 dkg
A sertés szüzet 6% sóoldatba (1
liter víz, 6 dkg só)áztatjuk 3-4 órán keresztül, majd egy órán át
többször váltott vízben kiáztatjuk és utána szárazra töröljük. Borsot
őrölünk a húsra és serpenyőben körbe pirítjuk, majd 80°c-os sütőbe
tesszük kb 20-25 percre, amíg a maghőmérséklete eléri a 60°c-ot
(maghőmérő!). Szeletelés előtt még 6-8 percet langyos helyen
pihentetjük.
Grízkrokett:
búzadara 10 dkg
sertészsír 5 dkg
tojás 1 db
só, bors
A
felsorolt hozzávalókat összekeverjük és hűtőben pihentetjük 1 órán
keresztül, majd kanállal 12 db galuskát formázunk belőle és forrásban
lévő vízben kifőzzük. Ha megfőtt tálcára szedjük és kihűtjük, majd
bepanírozzuk és tálalás előtt bő, forró olajban kisütjük.
Mustáros-kapor mártás:
vaj 3 dkg
liszt 3 dkg
alaplé 30 dkg
tejszín 5 dkg
magos mustár 3 dkg
kapor 1 csokor
Világos vajas rántást készítünk, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a mustárt, a kaprot és a tejszínt és összeforraljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése