vaj 30 dkg
étcsoki 20 dkg
tojás 30 dkg (6 db)
cukor 45 dkg
liszt 20 dkg
dió 0,20
túró betét:
túró 25 dkg
tejföl 14 dkg
porcukor 6 dkg
liszt 2 dkg
tojás 5 dkg (1 db)
tojássárga 4 dkg (2 db)
máz:
étcsoki 25 dkg
vaj 9 dkg
víz 12 dkg
Elkészítjük a túrós betét masszáját; habverővel simára keverjük a hozzávalókat, a lisztet a végén hozzáadva.
A
Brownie masszájához a tojásokat felverjük a cukorral, közben
megolvasztjuk a vajat és felolvasztjuk benne a csokoládét és a felvert
tojásokhoz keverjük, majd a legvégén a liszttel elkevert diót is
belekeverjük, gyors határozott mozdulatokkal. A kész masszát papírba
csomagolt fémkeretbe öntjük, elsimítjuk és nyomózsák segítségével a
túrós masszából mogyorónyi darabokat nyomunk a csokis masszába. 170°c-on
35 percig sütjük. Lágy, remegős még a közepe, amikor kivesszük a
sütőből, de nem szabad túlsütni, mert akkor, kihűlés után száraz, fojtós
lesz.
Amíg kihűl, elkészítjük a csoki mázat, A vajat a vízzel
felmelegítjük és elkeverjük benne a csokoládét, majd lapát segítségével
elterítjük a brownie tetején és durva dióval megszórjuk. Ha megdermedt,
szeleteljük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése