2017. március 6., hétfő

Medvehagyma krémleves, kecskesajtos-magos krutonnal

Medvehagyma  25 dkg
Burgonya  10 dkg
vöröshagyma 10 dkg
fokhagyma  2 dkg
tejszín 30 dkg
víz/ alaplé 2 liter
vaj  dkg
só,bors

A finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk a vajon, ráreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és felöntjük a vízzel és alaplével. Ha a burgonya puhára főtt, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a medvehagymát és leturmixoljuk, szűrjük, majd tejszínnel dúsítjuk. Kecskesajtos krutonnal tálaljuk.
A medvehagymásról bővebben: http://solier-green.blogspot.hu/2012/03/medvehagyma.html

(sol)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése