• zsír 50 dkg
• burgonya 1,20 kg
• élesztő 5 dkg
• só 5 dkg
• medvehagyma 20 dkg
A
kockára vágott burgonyát megfőzzük, leöntjük róla a főzővizet és
összetörjük. A kihűlt burgonyából, a finomra vágott medvehagymából és a
többi összetevőből tésztát gyúrunk és hűtőszekrényben 8-10 órát
pihentetjük.
Kinyújtás előtt a tésztát átforgatjuk, „hajtogatjuk”, majd 1,5 cm vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérőjű simaszélű kiszúróval szaggatjuk, sütőlemezre helyezzük és a tetejét megkenjük tojással . 170-180°c-on 15-20 perc alatt készre sütjük. (sol)
A medvehagymáról bővebben: http://solier-green.blogspot.com/2012/03/medvehagyma.html
Kinyújtás előtt a tésztát átforgatjuk, „hajtogatjuk”, majd 1,5 cm vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérőjű simaszélű kiszúróval szaggatjuk, sütőlemezre helyezzük és a tetejét megkenjük tojással . 170-180°c-on 15-20 perc alatt készre sütjük. (sol)
A medvehagymáról bővebben: http://solier-green.blogspot.com/2012/03/medvehagyma.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése