Elkészítjük a rizottó alapot:
rizs 25 dkg
vöröshagyma 5dkg
olívaolaj 5dkg
fehér bor 2 dl
alaplé 1,2 liter
Az
olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a rizottó rizst és
átmelegítjük. Először hozzáöntjük a bort, és folyamatos keverés közben,
ahogy felveszi a folyadékot, mindig utána pótoljuk az alaplével. 80%
készültségűre főzzük, majd szétterítve gyorsan kihűtjük.
zöldspárgás rizottó
rizottó alap 18 dkg
alaplé 1 dl
vaj 5 dkg
zöldspárga 10 dkg
eper 6 dkg
Az
alaplevet felforraljuk, hozzáöntjük a rizottó alaphoz és állandó
keverés mellett krémesre főzzük, majd belekeverjük a vajat és a sajtot,
végül a roppanósra párolt zöldspárgát. Grillezett csirkemell steak-kel tálaljuk, medvehagyma olajjal és eperrel díszítjük.
eper 6 dkg
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése