2009. november 24., kedd

Csicsóka krémleves

kg

Tisztított csicsóka 0,30

vöröshagyma 0,05

szárnyas alaplé 1,-

tejszín 0,05

vaj 0,04

só,bors

A csicsóka hasonlóan viselkedik, mint a burgonya, tehát pucolás után gyorsan oxidálódik, ezért közvetlen a felhasználás előtt pucoljuk vagy tegyük vízbe.

Kevés vajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a legyalult vagy felszeletelt csicsókát, sózzuk, borsozzuk.

Pároljuk amíg puha lesz, majd felöntjük az alaplével (Hígabb húsleves vagy másodlé).

Hozzáadjuk a tejszínt és leturmixoljuk.

Tálaláskor tejszínhabot teszünk a leves tetejére, pár csepp szarvasgomba olajjal meglocsoljuk és bő olajban ropogósra sült csicsóka chipsszel tálaljuk. (Fodor Sándor)

2 megjegyzés:

  1. Próbáljátok ki egy kis kéksajttal, mondjuk stiltonnal. Csodát művel vele. Én derelyébe töltöm, bő zsírban ropogósra sütöm, így adom a levesbe!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Polimer, kipróbáljuk.

    VálaszTörlés