kg
Tisztított csicsóka 0,30
vöröshagyma 0,05
szárnyas alaplé 1,-
tejszín 0,05
vaj 0,04
só,bors
A csicsóka hasonlóan viselkedik, mint a burgonya, tehát pucolás után gyorsan oxidálódik, ezért közvetlen a felhasználás előtt pucoljuk vagy tegyük vízbe.
Kevés vajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a legyalult vagy felszeletelt csicsókát, sózzuk, borsozzuk.
Pároljuk amíg puha lesz, majd felöntjük az alaplével (Hígabb húsleves vagy másodlé).
Hozzáadjuk a tejszínt és leturmixoljuk.
Tálaláskor tejszínhabot teszünk a leves tetejére, pár csepp szarvasgomba olajjal meglocsoljuk és bő olajban ropogósra sült csicsóka chipsszel tálaljuk. (Fodor Sándor)
Próbáljátok ki egy kis kéksajttal, mondjuk stiltonnal. Csodát művel vele. Én derelyébe töltöm, bő zsírban ropogósra sütöm, így adom a levesbe!
VálaszTörlésKöszi Polimer, kipróbáljuk.
VálaszTörlés