Juhsajt hab: kg
tejszín 0,30
juhsajt 0,10
fehérbors
A tejszínt felmelegítjük kb. 60-65 °c-ig, beletesszük a reszelt juhsajtot és a fehérborsot és simára keverjük. Botmixerrel krémesítjük, majd szűrőn keresztül habszifonba töltjük és egy habpatront csavarunk bele.
Sajtkosárka:
A szeletelt sajtot tányérra tesszük és mikróban 50-60 másodperc alatt „megsütjük”, majd amíg meleg, a tányérról felvesszük és kosárka formára alakítjuk egy kosárka sütőforma vagy egy pohár alján. Ha kihűlt, levesszük a formákról és a habszifonból megtöltjük sajthabbal.
Tálaláskor színes, dresszinges salátalevelekkel díszítjük
Dresszing:
fehérborecet 1 e.k.
olívaolaj 0,05
finomra vágott kapribogyó 1 e.k.
apróra vágott paradicsomhús 1 e.k.
finomra vágott lilahagyma 1 e.k.
frissen őrölt bors
Az ecetet az olajjal habverő segítségével összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi összetevőt is.
Fodor Sándor
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése