Közkívánatra, mézeskalács recept:
Cukrászatunk kiváló vezetője,- aki a hagyományos sütemények készítésének mestere- az alábbi recept szerint készíti a mézes tésztát.
Ebből a tésztából készítjük a mézes zserbót is, de ilyenkor karácsony tájékán mézeskalácsok is születnek belőle.
Cukrászatunk kiváló vezetője,- aki a hagyományos sütemények készítésének mestere- az alábbi recept szerint készíti a mézes tésztát.
Ebből a tésztából készítjük a mézes zserbót is, de ilyenkor karácsony tájékán mézeskalácsok is születnek belőle.
Tészta: kg
Liszt 2,-
Porcukor 0,80
Szódabikarbóna 0,06
Méz 0,50
Tojássárgája 0,25
Tej 0,50
Só 0,02
fahéj, vanília, és/vagy mézeskalács fűszerkeverék
A tejet a mézzel és a cukorral felforraljuk, majd a többi hozzávalóhoz öntjük és egynemű tésztát keverünk belőle, becsomagolva hűtőben 1-2 napig pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, kiszúrjuk a kívánt formákat (tojásfehérjével lekenhetjük) tepsire fektetjük és 170°c-on 10-15 perc alatt, aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt glazúrral(tojásfehérje, cukorliszt, citromlé) díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése