skip to main |
skip to sidebar
Csirkemousse májjal töltve, feketeretek salátával
A H&E 2010 vacsora est menüjének meleg előétele volt ez a versenyfogás.
Csirkemájas töltelék kg
- Vaj 0,02
- Salotta hagyma 0,02
- Csirkemáj 0,05
- Noilly Prat wermouth 0,02
- Csirke alaplé 0,05
- Tejszín 0,05
- Agar-agar 0,0003 (0,3 g)
- Só, bors
A vajon a finomra vágott hagymát megfutatjuk, hozzáadjuk a csirkemájat, lepirítjuk, Fűszerezzük, ráöntjük a wermouth-ot, ha elpárolgott, felöntjük az alaplével és a tejszínnel. Hozzáadjuk az agar-agart, botmixerrel pürésítjük, szűrön átszűrjük és 4 cm átmérőjű félgömb szilikon formákba töltjük, majd kifagyasztjuk.
Csirkemousse kg
- Csirkemell 0,20
- Csirke alaplé 0,10
- Tejszín 0,10
- Só, fehérbors
A csirkemellet kockára vágjuk, mélyhűtőbe tesszük és jól lehűtjük az alaplével, tejszínnel és a konyhai cutterrel együtt. Pépesítjük, majd szitán áttörjük. A csirkemell pépet habzsákba tesszük és 6 cm átmérőjű, félgömb alakú szilikon formákba töltjük, melynek a közepébe helyezzük a májas tölteléket. 65°c-on 35 perc alatt készre pároljuk.
Fekete retek saláta kg
- Fekete retek 0,12
- Magos dijoni mustár 0,02
- Szőlőmagolaj 0,04
- Finomra vágot snidling 0,01
- Méz 0,01
- Borecet, só
A fekete retket alaposan megmossuk, szeletelő géppel 1mm vékonyra vágjuk. A felsorolt alapanyagokból vinaigrette-t készítünk, majd belekeverjük a retek szeleteket.
Céklafesték:
100 g céklát meghámozunk, finom reszelőn lereszeljük, levét kicsavarjuk és a levet ötödére forraljuk.
Tálaláskor ecset segítségével a céklalével csíkot húzunk a tányéra, a mousse-ok élét tört pisztáciába forgatjuk, a tányérra tesszük, majd a salátát a tetejére halmozzuk. (Fodor Sándor)
:-) örülök, hogy felkerült ez, már a versenyen is nagyon szimpatikus fogás volt.
VálaszTörlés