A legutóbbi zártkörű főzőtanfolyamon, őszi menüt készített Fodor Sanyi, a séfünk.
-Sütőtök krémleves, pirított tökmaggal és tökmagolajjal
-Grillezett camembert, aszalt szilvával és rukkola salátával
-Sült (konfitált) libacomb, aranymazsolás raguval és paszternák pürével
-Francia almatorta (tarte tatin), dió fagyival
Kezdjük a levessel:
Sütőtök krémleves:
Sütőtök 0,70
Szárnyas alaplé 1,-
Olaj 0,05
Méz 0,03
Vöröshagyma 0,05
Őrölt római kömény ½ k.k. (kávéskanál)
Curry por ½ k.k.
Reszelt friss gyömbér ½ k.k.
A sütőtököt megmossuk, feldaraboljuk és 150°c-os sütőben puhára sütjük (kb. 40 perc)
Ezalatt egy lábasban olajat melegítünk, hozzáadjuk a mézet és karamellizáljuk, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk benne. Beletesszük a fűszereket és felöntjük az alaplével. A megsült sütőtököt kikaparjuk a héjából ,a leveshez adjuk és botmixerrel leturmixoljuk, majd átszűrjük. Tálaláskor pirított tökmaggal és pár csepp tökmagolajjal díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése