Kelkáposzta krémleves
kelkáposzta 0,50
vöröshagyma 0,05
vaj 0,04
fokhagyma 0,001
zöldség alaplé 0,90
só, fehér bors
A kelkáposzta külső sötétebb leveleiből 5-6 db-ot félreteszünk a tálaláshoz. Megmossuk, metéltre vágjuk és forró sós vízben leforrázzuk.
Vajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a maradék kelkáposztát. Pirítjuk, pároljuk, ízesítjük sóval, borssal és fokhagymával, majd felöntjük az alap lével és kb. 10 perc alatt készre főzzük, majd leturmixoljuk és szűrjük.
fürjtojásos fasírt
lapocka 0,15
vöröshagyma 0,03
fokhagyma 0,001
zsemlemorzsa 1 e.k.
só, bors, majoranna, pirospaprika, őrölt kömény
Fasírtmasszát készítünk a fenti alapanyagokból. Négy részre osztjuk, és egy-egy fürjtojást beleteszünk a massza közepébe, majd gombócokat formázunk belőle és tálalás előtt, forró, bő zsiradékban kisütjük.
A metéltre vágott forrázott káposztát a tányér aljára halmozzuk, rátesszük a fasírt golyót és felöntjük a levessel.
(F.S.)
Kedves Blogírók!
VálaszTörlésElnézéseteket kérem, de tudnátok segíteni nekem abban, hogyan kell értelmezni a receptek hozzávalóinak mennyiségét!
Kedves Norono!
VálaszTörlésA mennyiségek kg-ban vannak megadva. 0,15 kg
= 15 dkg