30dkg sertés tarja
15dkg kaliforniai paprika
15dkg cukkíni
15dkg paradicsom
1 kis fej jégsaláta
4 ek. tejföl
1 gerezd fokhagyma
10dkg reszelt cheddar sajt
mexikói vagy azték fűszerkeverék
só, cayenne bors
Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk , bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és kevés sóval, hagyjuk állni úgy fél órát, aztán serpenyőben kevés olajon megsütjük. A hús zsírján kicsit megpirítjuk a kockára vágott paprikát, a hosszában négybe vágott majd fél cm-es szeletekre vágott cukkínit és a szintén kockára vágott paradicsomot. Csak annyira pirítsuk a zöldségeket, hogy még roppanósak maradjanak. A húst vékony csíkokra vágjuk és össze keverjük a zöldségekkel bele értve a felcsíkozott salátát is. A tejfölbe bele reszeljük a fokhagymát és sózzuk, borsozzuk . A zöldséges, húsos keveréket a tortillák közepére halmozzuk , megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal majd úgy tekerjük fel őket, hogy először a lapok két szemközti szélét rá hajtjuk a töltelékre(a tekerés előtt itt is célszerű kicsit megmelegíteni a tortilla lapokat). Ha meg van, sütőben vagy serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk. Tálalhatjuk salsával vagy zöld mole szósszal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése