2012. június 4., hétfő

Enchillada

4db totilla lap
8 dkg bacon szalonna
30dkg darált sertéshús
10dkg  kukorica
10dkg vörös bab (konzerv)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
30dkg hámozott kockázott paradicsom
10dkg csemege uborka
15dkg reszelt cheddar sajt
friss koriander levél
római kömény
kakukkfű
2 db jalapeno paprika
só, őrölt bors
kukorica liszt
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát  felaprítom és az össze kockázott és zsírjára sütött szalonnán meg pirítjom. Hozzá adom a darált húst ezt  is lepirítom , sózom , borsozom. Beleteszem a babot a kukoricát és a paradicsomot. Főzöm  15 percig majd hozzá adom a fűszereket az apró kockára vágott csemege uborkát és a vékonyra szeletelt jalapeno paprikákat. Megszórom kb. fél evőkanálnyi kukorica lisztel. Sűrű kevergetés mellett főzöm még pár percig. Az elkészült ragut betöltöm a kicsit megmelegített(ez azért kell, mert így könnyebb feltekerni) tortillákba,  de mielőtt feltekerném a lapokat, megszórom a ragut a reszelt sajttal. Ha készen vagyunk serpenyőben vagy sütőben minden oldalát megpirítjuk a tekercseknek. A végén még a tetejére is szórhatunk egy kevés sajtot amíg meleg hogy szépen ráolvadjon. Tálalhatjuk salsával, zöld vagy csokoládés mole szósszal.
mexikói receptjeink......

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése