Még az utolsó kései meggyeknek kiváló helyet találtunk. Sajttortába rejtettük Őket!
A sajttorta nagy kedvenc, mindig az éppen aktuális, szezonális gyümölccsel készítjük......
A sajttorta nagy kedvenc, mindig az éppen aktuális, szezonális gyümölccsel készítjük......
Egyszerű, gyors és nagyon fiiiinom. Ha van is titka, az talán csak a sütésben rejlik(feltételezve a jó receptet)
Tehát íme egy alternatíva;
16 szeletes torta:
Morzsatészta:
Édes morzsa: 0,20
Vaj: 0,10
Cukor: 0,08
Dió: 0,08
Fahéj: 0,001
Gyömbér:0,001
Őrölt kardamom: hangyányi
Sajttöltelék:
Philadelphia krémsajt: 0,60
Gorgonzola dolce: 0,04
Tejföl: 0,40
Cukor: 0,25
Tojás: 0,20 (4 db)
Keményítő: 0,04
Vanília paszta: 0,01
Meggy: 0,30
Az
édesmorzsát elkeverjük az olvasztott vajjal, dióval, cukorral és a
fűszerekkel és egy zsírpapírra helyezett karika aljába nyomkodjuk. A
sajttöltelékhez a hozzávalókat összemérjük és magas fordulaton simára
keverjük. A meggyet elosztjuk a morzsatésztán, majd ráöntjük a
sajttölteléket és 130°c-on(!) 1,5 óra alatt megsütjük. Fontos az
alacsony hőfok, hogy ne durranjon szét és szép világos maradjon a
teteje, miközben a közepe is "elkészül". A sütési időt ki kell
tapasztalni, akkor jó, ha a közepe is lágyan rugalmas. Ha félig kihűlt
kivágjuk a karikából, majd ha teljesen kihűlt szeleteljük és
meggyszemekkel díszítjük... (sol).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése