2014. december 9., kedd

Mák szuflé, meggy raguval


kb: 7-8 adag

vaj 4 dkg
+ a formák kikenéséhez
liszt 4 dkg
tej 20 dkg
darált mák 15 dkg
tojássárgája 4 db
tojásfehérje 6 db
kristálycukor 8 dkg
+ a formák kiszórásához

A vajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, mintha világos vajas rántást készítenénk, majd felöntjük a tejjel (besamel). Hozzáadjuk a mákot, majd a tojássárgáját . A tojásfehérjékből a cukorral nem túl kemény habot verünk és több részletben lazán belekeverjük a mákos masszába. Az előzetesen kivajazott és kristálycukorral kiszórt formákba öntjük a masszát, kb a forma ¾-ig. A sütőt 220°cra melegítjük. A felfújt formákat beletesszük a tepsibe és félig öntjük a tepsit vízzel, majd betesszük a sütőbe és 14 percig sütjük.

meggy ragu
cukor 8 dkg
magozott meggy 40 dkg
1 citrom héja
vörösbor 2 dl
garrone cherry 5 cl
keményítő 1 dkg

A cukorból világos karamellt készítünk, hozzáadjuk a meggyet, a vörösbort,a cherry-t és a citromhéjat, majd a keményítővel sűrítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése