liszt 0,12
vaj 0,12
porcukor 0,12
mandulaliszt 0,08
tojássárgája 0,06
só,
A
fenti összetevőkből gyors, határozott mozdulatokkal linzertésztát
gyúrunk, folpackba csomagoljuk és hűtőben 1-2 órát dermesztjük., majd
2-3 mm vékonyra kinyújtjuk és simaszélű kerek kiszúróval kiszúrjuk és a
kosárka vagy tarte formába simítjuk, majd 160 °c-on készre sütjük.
Narancsos angolkrém
citrom-narancslé 0,05
tojás 0,05
tojássárgája 0,05
cukor 0,05
vaj 0,05
A
tojásokat és a cukrot habosra keverjük és állandó keverés mellet
hozzáöntjük a felforralt citrom-narancslevet. Visszatesszük a tűzre és
84°c-ig sűrítjük, 60°c-ig visszahűtjük és belekeverjük a vajat. Simára
keverjük, és nyomózsák segítségével megtöltjük a kosárkákat. Tetejét
citrom és narancs szeletekkel díszítjük vagy megszórjuk barnacukorral és
rápirítjuk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése